Qui som?

L’Esquerda és una assemblea formada per persones que formem part del col·lectiu LGTBI+ i ens identifiquem amb les seves lluites. Ens ubiquem a Vilanova i la Geltrú i tenim per objectiu qüestionar i combatre el cisheteropatriarcat. Vam néixer al novembre de l’any 2018.

L’Esquerda neix de la manca de visibilitat del nostre col·lectiu a Vilanova i com a resposta a la LGTBIfòbia latent o manifesta per part de diversos agents socials (persones, institucions, partits polítics, entitats, empreses…), a Catalunya i arreu.

Ens reunim per parlar d’allò que ens afecta com a comunitat i buscar maneres de transformar-ho. Les nostres formes d’acció varien segons l’àmbit en què vulguem incidir i les energies que hi hagi a l’assemblea en cada moment. Busquem promoure la conscienciació de la societat, apoderar-nos com a col·lectiu, fer-nos visibles a la nostra ciutat, fer xarxa amb altres grups, formar-nos, debatre i crear discurs, etc.

Ens reunim en assemblees quinzenals en diferents espais de la ciutat, sempre que siguin espais afins amb el nostre ideari (si vols venir a la propera assemblea, contacta’ns). Aquestes assemblees són no-mixtes, és a dir, que estan obertes exclusivament a les persones que s’identifiquin amb el col·lectiu LGTBI+.

El nostre funcionament assembleari implica que totes les persones que formen part del col·lectiu tenen el mateix dret de veu i de vot. Les decisions es prenen per consens i tenint en compte totes les opinions. A més, som una assemblea autogestionada i no-institucional, és a dir, que no acceptem subvencions de cap tipus i gestionem els nostres propis recursos.

El nostre activisme pot estar enfocat cap a diferents àmbits i pot tenir diferents estils (que citem de manera enunciativa i no limitadora): – Pressió cap a la institució en causes en les quals ho considerem necessari. – Acció directa com a mitjà per visibilitzar la nostra lluita i enfrontar-nos directament als agents de l’opressió i la discriminació. – Atenció i cures a les persones del col·lectiu que ho puguin necessitar. – Formació i sensibilització en diferents àmbits de la societat, ja sigui amb jornades, xerrades, tallers…